luni, 2 mai 2011

Pizza cu jambon

ingrediente:
pt aluat
1,300 kg faina
50 g drojdie proaspata
1 lingurita si jumatatate de sare
600ml lapte
200ml apa
1 lingura ulei

pt umplutura:
2 morcovi mari
3 cortofi medii
200 ml bulion
200-250 g telemea
100g masline
400g jambon
500g cascaval

pt aluat:
am pus in lighean laptele, apa si drojdia si am lasat vreo 20 de minute, apoi am adaugat sare si faina si am amestecat cu o lingura de lemn si cand nu s-a mai putut cu linguraam framantat cu mana am pus si lingura de ulei am framantat pana s-a incorporat bine;am lasat la crescut.

pt umplutura:
am dat morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici, am pus la calit pana am dat si cartofii, apoi am adaugat si cartofii peste morcovi si am lasat pe foc pana s-a muiat si cartofii, am adaugat bulionul si am mai lasat cateva minute, apoi am stis focul si am lasat sa se raceasca
am taiat jambonul si maslinele fasii.

Dupa ce si-a dublat aluatul volumul m-am apucat de facut pizze(au iesit vreo 6 din care 2 mai in tava de aragaz si am ramas cu aluat de am facut si o painica)
am intins aluatul, l-am pus in tava tapetata cu faina, am intins compozitia cu morcovi, am pus jambonul , maslinele, am ras telemea si deasupra de tot cascaval

Am dat la cuptor la foc potrivit, si pana s-a copt m-am ocupat de altele si tot asa pana am terminat

Cel mic era ff nerabdator venea mereu si cerea "pitai". Nu cred ca trebuie sa mai spun cat de repede s-au terminat si dupa terminare inca mai cereau
Am facut si putin sos din o ceapa calita, cativa catei de usturoi, bulion, oregano, sare si piper si si-au pus pe pizza cine a vrut.








Ciorba de salata



150g bacon
3 salate
2 cepe
4 catei de usturoi
3 linguri zarzavat (radacinoase)
500g smantana
4 oua
~1 cana orez
marar



Preparare ciorba de salata:
Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati zarzavatul si rumeniti in continuare,

dupa ce s-a muiat putin zarzavatul adaugati salata tocata dupa preferinta (la mine cat se poate de marunt fiind vorba de copii) amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial.
Adaugati apa, atat cat sa acopere salata eu am adaugat mai multa si am pus si ~o cana de orez).

Cat fierbe salata, puneti trei oua intr-un bol, adaugati un praf de sare si bateti-le bine. Intr-o tigaie puneti putin ulei si turnati oul batut, dupa ce s-a incins bine uleiul. Dupa ce este gata omleta, turnati-o intr-un bol si taiati-o in bucati, cat mai mici, cu o furculita.

Puneti intr-un bol mare smantana, adaugati apoi si galbenusul de ou si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.


Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si omleta, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati mararul tocat(al meu a fost uscat), amestecati si stingeti focul.

Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Arhivă blog

Photobucket