Ingrediente:
- 4 kg. gogosari
- 1,5 litri apa
- 500 ml otet
- 10 linguri ulei (optional)
- sare dupa gust (eu am pus 3 lg)
- zahar dupa gust (am pus 8 lg)
- boabe de piper (am pus 1 lg)
- boabe de mustar (am pus 1,5 lg)
- foi de dafin (am pus 5 foi)
- hrean
Mod de preparare:
Se aleg si se spala gogosarii; se taie in bucati potrivite.
Se pune saramura, adica apa, otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile la fiert. Se potriveste totul dupa gust; daca doriti mai acru, se mai adauga otet, daca doriti mai dulce, adaugati zahar.
Cand saramura clocoteste, se adauga gogosarii in transe. Se invart mereu cu paleta cu gauri pana isi schimba culoarea (nu se lasa mai mult pentru ca se inmoaie)
Se scot apoi din saramura si se aseaza in borcane. fiindca eu i-am cam presat (ceea ce nu e indicat) mi-a ramas destula saramura (care am folosit-o la ardei copti si gogosari in sos de bulion)
Cand toti gogosarii sint asezati in borcane, se adauga bucatile de hrean taiat fasii.
La un borcan de cca. 800 g. sint suficiente 3 fasii de hrean.
Se adauga saramura calda. Mirodeniile care au ramas pe fundul oalei se repartizeaza cu o lingura, uniform, in fiecare borcan. Cate o frunzulita de dafin e de ajuns la un borcan.
Se leaga borcanele cu celofan sau se capseaza si se lasa pana a doua zi sub paturi...
P.S. Ca sa nu ramana bule de aer in borcan, se apasa gogosarii, usor, cu o lingura de lemn sau se scutura usor borcanul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu