Fiindca s-a hotarat sa-l primeasca pe Domnul Isus in inima am serbat evenimentul pt a-si aduce mai usor aminte de el.
Blat biscuit, crema frisca cu iaurt si crema ganache, imbracat in plastelina de ciocolata
Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
80 g amidon
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao
crema iaurt
300g iaurt de visine
cateva linguri de zahar (cat se vrea de dulce)
250g frisca
crema ganache
100g ciocolata cu rom
100g ciocolata amara
250g frisca
sirop
150g zahar
zeama lamaie
plastelina ciocolata
plastelina ciocolata
175 ciocolata amaruie
85g energizant
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt
intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine
am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit
cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca
crema iaurt
am mixat frisca, am adaugat iaurtul indulcit mixand pt omogenizare
a iesit o crema fff buna si fina (si e si mai buna daca se adauga visine in cazul asta in ea)
crema ganache
am topit ciocolata impreuna cu 2-3 linguri de frisca, am mixat frisca, apoi am adaugat ciocolata topita continuand mixarea
pt sirop am caramelizat putin zaharul apoi am adaugat apa si am amestecat pt a se topi bine zaharul, apoi am adaugat niste zeama de lamaie
asamblare
am taiat blatul in trei
am pus pe platou primul blat l-am insiropat
am pus crema de iaurt
am pus al 2 lea blat am insiropat
am pus si crema ganache
am pus si ultimul blat insiropat si el
fiindca mi-a ramas putina crema de iaurt si putina crema de ciocolata (ganache) am amestecat cremele si a iesit o minunatie de crema cu care am imbracat bine tortul apoi am pus plastelina deasupra si am ornat
pt plastelina de ciocolata am topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore(de data asta am amestecat plastelina cu niste pasta de zahar care mi-a ramas de la alt tort)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
sfecla rosie hrean otet zahar sare apa Se ia sfecla rosie, se spala bine, se fierbe, se curata, se taie cuburi, felii sau...
-
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip la concursul BLOGGOSPODINA , organizat de doamana Laura Laurentiu pe blogul dumneaei www...
-
Reteta postata de Adriana Nicoleta pe culinar.ro careia ii multumesc si pe aceasta cale am folosit 15 lg zahar 5 lg cacao 100g frisca 12...
-
Am luat de la piata un bidon de2 l de lapte dar fiindca a fost cald cand am ajuns acasa am constatat ca nu tine la fiertasa ca a ramas in ...
-
ingredientele: - 5 gr de gelatina pusa la inmuiat in 30ml apa - 50 de grame de glucoza (miere, energizant) - 450 de grame de zahar pudra ...
-
Cum primavara se lasa asteptata, am facut ca la mine sa fie primavara, "mi-au inflorit narcisele, calele si ghioceii", asa ca i-a...
-
Cu o intarziere de o saptamana vin si eu cu tortul de ziua noastra, zi in care am inceput o noua viata impreuna....dar cu 11 ani in urma....
-
Reteta e luata de pe culinar, postata de Poca careia ii multumesc de reteta pentru blat 6 oua 200 gr zahar 30 ml apa 30 ml u...
superb, cum faci plastelina de ciocolata? Te pup :*
RăspundețiȘtergeremultumesc.
RăspundețiȘtergereAm topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore(de data asta am amestecat plastelina cu niste pasta de zahar care mi-a ramas de data trecuta)
Ceci draga mea esti tare, imi place tortul e deosebit. felicitari si pentru Rahela. Domnul sa va binecuvinteze!
RăspundețiȘtergere