Ingrediente
- 400 gr pulpa de gutui, cubulete
- 65 ml zeama de lamaie
- 125 gr zahar
- 4 oua intregi
- 75 gr unt de masa, nesarat
- putina sare
Mod de preparare
- Cubuletele de gutuie se pun la fiert in putina apa, pana se inmoaie bine, apoi se racesc si se mixeaza in blender, pana devin piure.
- Se pune acest piure intr-un vas pe foc, amestecand mereu, pana se infierbanta.
- Se bat separat cele 4 oua cu zaharul, sarea si zeama de lamaie, apoi cand piureul este fierbinte, se adauga peste el, amestecand mereu.
- Se lasa pe foc 15 minute, amestecand, pana compozitia se ingroasa suficient, apoi se adauga untul rece, nesarat, taiat cubulete, omogenizand pana compozitia devine lucioasa.
- Se ia de pe foc, se lasa la racit si se pastreaza la frigider maxim 48 ore.
Suna tare bine crema de gutui, uitandu-ne in urma pot spune ca ne lasa gura apa dupa varza umpluta. Felicitari.
RăspundețiȘtergere